Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Emslandermeer Lastminutes Emslandermeer Reserveren Emslandermeer Mountainbiken Emslandermeer Golfen Emslandermeer Wandelen Emslandermeer
Originele afbeeldingDe Vaarbewaarkaart is een handige bewaarkaart, gemaakt door "Varen doe je Samen!" en ANWB Waterkampioen. Deze kaart krijgt u ter plaatse en is hieronder als bijlage in PDF te downloaden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingSinds 2013 bestaat er een nieuwe vaarroute door de Drentse en Groninger veenkoloni√ęn. Een prachtig kanaal door o.a. de Hondsrug die Groningen, Drenthe
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe stad Groningen ligt aan een knooppunt van vaarwegen. Met de vele kanalen en diepen en 3 ruime jachthavens is Groningen bij uitstek een waterstad. Groningen verkennen kan op veel manieren. Een blik vanaf het water levert verrassende stadsgezichten op. Met een rondvaart van Rondvaartbedrijf Kool de geschiedenis van Groningen ontdekken en aanleggen bij onder meer het Noordelijk Scheepvaartmuseum is een must. Meer info over Waterstad Groningen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen avontuurlijke kanovakantie kan ook in eigen land! Dicht bij huis zijn de mooiste plekjes te ontdekken bijvoorbeeld de Groninger Maren. Samen met vrienden of het hele gezin op kanotrektocht over de kronkelige watertjes door de provincie. Over een meer en zelfs door de binnenstad van Groningen. Bekijk de verschillende routes op de website van kanoweb of doe mee aan de jaarlijkse Stad & Ommelandtocht in augustus!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEr bestaan leuke vaarroutes door de afwisselende en verschillend van karakter zijnde Groningse Kanalen (zo`n 600 km) en leuke vaartochten naar o.a. de historische stadjes Bourtange of Bellingwolde en Wedderveen maar ook leuke watersportdorpjes als Ter Apel etc. Passeer de karakteristieke bruggen over de veenkanalen en maak zelf gebruik van de diverse sluizen die u zelf eenvoudig kunt bedienen. Hieronder vindt u de vaarroutes om te bekijken of uit te printen.
  Druk artikel af Verstuur artikel